Азотний холдинг OSTCHEM запустив виробництво AdBlue на базі Черкаського «Азоту». Також зареєстровано власну торгову марку «UKRBLUE».

Нове виробництво пройшло міжнародний аудит і отримало всі необхідні сертифікати.

 

Перший етап – це наповнення українського ринку. Планується оптовий продаж реагенту «наливом» безпосередньо з заводу, а також реалізація продукції через роздрібні мережі, АТП та АЗС.

На другому етапі планується експорт до найближчих країн ЄС – Литва, Латвія, Румунія, Угорщина та Польща, а також країн, що є найбільшими споживачами AdBlue – Німеччина (рівень споживання – 2,4 млн тонн/рік), Франція (2,1 млн) тонн/рік), Італія (1,3 млн тонн/рік) та Туреччина (726 тис. тонн/рік).

 

«Війна позначилась на термінах запуску проекту, проте ми налагодили виробництво (на сьогодні обсяги виробництва розчину карбаміду на Черкаському «Азоті» складає 30% від потреб ринку України), збудували сучасну лабораторію, яка забезпечує контроль якості. Підприємство пройшло всі необхідні етапи аудиту та отримання міжнародної сертифікації», – наголосив Сергій ПАВЛЮЧУК, керівник азотного бізнесу OSTCHEM.

У травні 2022 року завод почав випускати перші партії продукту на Черкаському «Азоті». Сьогодні підприємство здатне виробляти обсяг, що забезпечує 80% українського ринку, і за потреби може наростити виробництво.


Довідка:

AdBlue – спеціальна добавка для дизельних двигунів, що використовується для зниження викидів NO (оксид азоту) автомобілями. Застосування реагенту передбачено стандартами EURO 6 та спрямоване на скорочення викидів шкідливих речовин. Правами на торгову марку AdBlue володіє (Verband der Automobilindustrie e.V. VDA (Асоціація автомобільної промисловості Німеччини)), яка ретельно перевіряє якість продукції як на виробництві, що використовує цю торгову марку, так і в роздрібних мережах.