Норвезьке управління державних доріг відправить Укравтодору гуманітарну допомогу у вигляді 10 мостів. Їх буде встановлено замість зруйнованих під час російського повномасштабного вторгнення.

Йдеться про тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення.

 

 

Мости, загальна вартість яких становить 30 мільйонів норвезьких крон, фінансуються з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ. В Україні їхнє прибуття очікується у січні.

Тимчасові переправи вирушили зі складу дорожньої адміністрації в Бьоркелангені. Усього Норвегія надішле 32 вантажівки гуманітарної допомоги. Участь у відправленні мостів взяли Міністр транспорту Норвегії Йон-Івар Нігорд та Міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт.

Від початку російсько-української війни дві європейські держави передали в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Укравтодор отримав тимчасові мости від Чехії та Франції. Це 9 металевих конструкцій, частина з цих мостів вже встановлена у деокупованих регіонах, зокрема на Київщині та Харківщині.

Про це пише CityTrans з посиланням на іформацію Укравтодор

Позначки: , , , ,