Відбудова мосту біля села Топорище є одним із пріоритетних інфраструктурних проєктів Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України на півночі країни.

 

Завдяки його реалізації відновлено повноцінне сполучення однією з ключових доріг області М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Вона сполучає із Житомиром десятки міських і сільських громад, зокрема Овруч та Коростень.

 

Мостом відтепер можуть їхати усі види транспорту.

 

Деякі фінішні роботи на ньому ще проводяться, зокрема планується нанесення розмітка та встановлення всіх потрібних дорожніх знаків.

 

Мміст через річку Тростяниця був підірваний навесні 2022 року під час боїв за Житомирщину. Після звільнення області біля споруди влаштували тимчасову переправу. Проте її незначна пропускна здатність та важливість дороги М-21 зумовили потребу в повноцінній відбудові мосту.

 

Це вже другий міст, який відновлено у Житомирській області. Зокрема, наприкінці 2022 року відкрито міст на трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин. Триває капітальний ремонт мосту через річку Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

 

Позначки: , ,