Агентство відновлення капітально ремонтує 2 мости у Житомирській області для невідкладних логістичних потреб країни: через річку Дубовець на трасі М-06 Київ – Чоп та через річку Тростяниця на автомобільній дорозі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

 

На трасі М-06 Київ – Чоп капітально ремонтують пошкоджений на початку повномасштабного вторгнення міст.

 

Перший проїзд мосту поблизу села Царівка Житомирської області готують до влаштування нового покриття. Переправа через річку Дубовець на одній з ключових магістралей країни була пошкоджена вибухами в лютому 2022 року, але повністю не втратила спроможність пропускати транспорт.

 

Агентство відновлення розпочало капітальний ремонт мосту торік. Роботи проводяться поетапно, аби не сповільнювати рух дорогою міжнародного значення. Після відновлення першої половини мосту транспорт буде перенаправлено та розпочнуть ремонт сусіднього проїзду.

 

Паралельно на мосту виконуються роботи: влаштування дорожнього одягу на підходах до мосту; шліфування бетону на основному проїзді для нанесення гідроізоляції; ремонт опори та прогону знизу споруди.

 

 

 

З початку повномасштабного вторгнення на державних дорогах Житомирщини було пошкоджено або зруйновано 5 мостів, проїзд було забезпечено через 4 тимчасові переправи біля підірваних мостів.

 

Транспортна інфраструктура – один із пріоритетів Агентства відновлення під час війни разом з критичною, енергетичною, соціальною інфраструктурою та житлом.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури  України

 

Позначки: , , ,