Оператор інфраструктури залізниць Словаччини Železnice Slovenské republiky (ŽSR) оголосив переможця тендеру на створення інфраструктури мобільного радіозв’язку стандарту GSM R на ділянці Варін — Кошице — Чьорна над Тисоу — кордон з Україною.

 

Мобільний радіозв’язок призначений для забезпечення функціонування європейської системи управління рухом поїздів ETCS рівня 2.

 

Ця найважливіша залізнична лінія країни входить у міжнародний коридор Рейн — Дунай, що з’єднує Західну і Східну Європу.

 

Контракт вартістю близько 40 млн євро буде укладено з очолюваним німецькою компанією Kontron Transportation консорціумом, до якого входять також чеські компанії AŽD Praha та Elektrizácia železnic Praha.

 

Проект, який фінансується за програмою Connecting Europe Facility (CEF) Європейського союзу, реалізується в рамках транспортної політики Словаччини та відповідно до вимог експлуатаційної сумісності міжнародного коридору TEN T.

 

Поряд з передачею даних потреб ETCS нова цифрова телекомунікаційна система дозволить поліпшити технологічний зв’язок, а також інформаційне обслуговування пасажирів.

 

Учасникам консорціуму належить розробити та спроектувати всі вузли та підсистеми, виконати системну інтеграцію та монтаж.

 

Роботи розпочнуться у першому кварталі 2023 р. та завершаться протягом двох років

 

Про це повідомляє CityTrans

 

Позначки: , ,