Парк громадського транспорту Дрогобича поповнився трьома низькопідлоговими автобусами MAN. Два з них уже курсують містом, один буде здійснювати рейси для приміських перевезень.

 

 

Нові автобуси відзначаються низкою переваг для комфортних перевезень пасажирів. Зокрема вони більш місткі, просторіші всередині, мають зручні сидіння та облаштовані кондиціонерами.

 

Основною перевагою нових транспортних засобів є доступність для людей із обмеженими фізичними можливостями. Автобуси оснащені пандусами, які полегшують заїзд як людям на інвалідних візках, так і батькам з дітьми в колясках. Також у салоні для зручності людей з особливими потребами облаштовано спеціальне місце, на яке пасажир з фізичними вадами може пересісти із свого візка.

 

 

“Навіть зараз, у такий складний час, ми рухаємося вперед, покращуємо та оновлюємо наш автобусний парк. У час війни для нас це ризик, адже автобуси були закуплені коштами підприємства, однак, ми хочемо покращувати умови перевезення в рідному місті. Новий автобус плануємо запускати уже на другий тиждень”, — сказав керівник транспортного підприємства ТОВ «СІГМА» Михайло Пастушак.

З огляду на те, що автобуси покращеної комфортності низькопідлогові, в першу чергу вони курсуватимуть на тих маршрутах, де в задовільному стані дорожнє покриття. У майбутньому місто планує забезпечити всі напрямки Дрогобича та громади транспортом такого типу.