Агентство відновлення розпочало завершальний етап модернізації дороги до новозбудованого ПП «Нижанковичі – Мальховіце» на українсько-польському кордоні.

 

На прикордонному маршруті Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий укладають фінішний шар покриття.  Паралельно завершується ремонт мостів у складі дороги та облаштування інфраструктури (тротуарів, освітлення, розмітки тощо).

 

Відремонтована дорога з якісним покриттям та інфраструктурою забезпечить комфорт не користування пунктом пропуску  ПП «Нижанковичі – Мальховіце»  під час  обслуговування вантажного транспорту.

 

 

 

Ремонт дороги Т-14-18 — частина міжнародного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні», який реалізується за кошт польської сторони.

 

В межах цього проєкту Агентство відновлення модернізує прикордонні дороги у Львівській області:

  • Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська
  • Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий
  • Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір (відремонтована)
  • Т-14-20 Яворів – Грушів (відремонтована).

Розвиток прикордонної інфраструктури з Польщею має стратегічне значення для України, особливо після початку повномасштабного вторгнення. Сьогодні пункти пропуску з Польщею обслуговують 53% національних вантажоперевезень.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: ,