“Укравтодор” планує завершити відновлення мосту через річку Трубіж вже восени цього року, тож будівельні роботи тривають цілодобово.

На Київщині капітально відбудовують міст через річку Трубіж, що розташований на трасі М-03 Київ – Харків – одній із основних транспортних артерій країни. Він був зруйнований під час активних військових дій.

 

“Після звільнення регіону від російських загарбників дорожники збудували поруч з мостом тимчасовий об’їзд, що дало змогу рухатись транспорту не витрачаючи час та зайві кілометри. Втім, відбудова мосту є важливою для повноцінного проїзду вантажівок. Крім того, траса М-03 продовжує відігравати важливу роль у товарообігу країни”, – йдеться в повідомленні Держагенства автомобільних доріг.

Дорожники розібрали конструкції зруйнованого мосту та розпочали капітальну відбудову штучної споруди.

 

На сьогодні завершено влаштування 80 буронабивних паль, ростверків, 24 стійок опор та влаштовано перехідні плити опори. Наразі ведуться роботи по монтажу балок прогонової будови, паралельно – монтаж опалубки, армування і бетонування монолітної плити по секціях.

 

“Після відбудови мосту транспорт зможе безперешкодно рухатись дорогою міжнародного значення, що сприятиме швидкості та економічності доставок вантажів”, – додали в “Укравтодорі”.

Дорожники додали, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Київщині було зруйновано 24 штучні споруди, на цей час 20 тимчасових переправ і об’їздів вже функціонують. Ці тимчасові споруди дали можливість швидко налагодити логістичні коридори між столицею з постраждалими від бойових дій населеними пунктами.