Тимчасова переправа допоможе не допустити транспортний колапс на дорозі Р-10. Вона сполучає не лише прилеглі населені пункти, а й 3 області: Кіровоградську, Черкаську і Полтавську.

На Черкащині «Укравтодор» встановлює тимчасовий міст, який передала Україні  Чеська Республіка. Це 36-метровий двоповерховий двостінний армований мостовий настил з консольним та пішохідним мостом.

 

«Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки передала вже 4 металеві тимчасові мости, за допомогою яких ми покращуємо транспортне сполучення в регіонах. Один із переданих чеськими колегами мостів встановлюємо на дорозі Р-10 Черкаси – Чигирин – Кременчук», – йдеться в повідомленні «Укравтодору».

Наразі дорожники влашували підходи до мосту, монтують прогонові конструкції.

 

«Металеві конструкції майбутнього мосту монтуємо поруч з основним мостом через річку Росава. До початку війни стан мосту був визначений, як непрацездатний. А через ракетні обстріли мосту через річку Дніпро наразі там діють вагові обмеження. І якщо легкові автівки ще можуть рухатись як в бік Черкас, так і в сторону Канева, то для вантажівок альтернативних шляхів може не залишитись», – додали у відомстві.

Перший заступник Голови Укравтодору Андрій Івко уточнив, що один із чотирьох тимчасових мостів був встановлений на Київщині для потреб наших військових.