На Вижниччині Укравтодор ремонтує 2 км прикордонної дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська». У ремонті ділянка, яка є під’їзним шляхом до майбутнього пункту пропуску «Шепіт – Ізвоареле Сучевей».

Перед українсько-румунським кордоном виконуються ремонтні роботи, які не залежать від температурних показників. Оскільки, ця ділянка дороги знаходиться у гірській місцевості, змушено побудувати 9 підпірних стінок. Це доволі складний та довготривалий процес, адже кожен етап зведення укріплювальної споруди – це ручна робота.

Чимало спецтехніки та працівників зосереджені й над відновленням 2 мостів. Наразі підсилено опори мостових споруд та влаштовано тимчасову об’їзну дорогу.

 

 

Після завершення реконструкції, 2 мости будуть розширені та відповідатимуть сучасним параметрам навантаження. А дорожнє покриття на відрізку, що ремонтується, стане асфальтобетонним. Також облаштують тротуари, зупинку громадського транспорту, новий автопавільйон, виконають заходи з безпеки руху та встановлять сучасне освітлення.

Реконструкція відрізку прикордонної дороги здійснюється в межах проєкту «Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт – Ізвоареле Сучевей)» в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020.

 

Про це пише CityTrans з посиланням на сторінку у Facebook Укравтодор.

Позначки: ,