Через Дністер збудують міст, який з’єднає молдавське село Косеуць та українське місто Ямпіль.

Парламент ратифікував угоду між урядами Молдови та України щодо будівництва мосту через Дністер, який з’єднає молдавське прикордонне село Косеуць та українське місто Ямпіль. Про це 31 липня повідомила прес-служба законодавчого органу, наголосивши, що за проект проголосували 57 депутатів, повідомляє CityTrans.

Згідно з проектом, уряд України профінансує технічне проектування мосту, включаючи його будівництво, та будівництво необхідної інфраструктури на своїй території, а уряд Молдови – на своїй.

За інформацією Держадміністрації доріг Молдови, довжина мосту становитиме 641 метр. На ньому буде дві смуги руху, дві смуги безпеки, дві велосипедні доріжки, дві пішохідні доріжки та естакада близько 667 метрів з українського боку. За даними українських ЗМІ, довжина опор у деяких частинах мосту сягатиме 40 метрів, а пропускна спроможність становитиме 5 тис. автомобілів на добу. Очікується, що міст здадуть в експлуатацію 2025 року.

Завдяки новому мосту з’явиться найкоротший шлях з центра України до країн Європи в обхід окупованого росіянами «Придністров’я».

 

 

Позначки: , , ,