Львів отримав великі низькопідлогові автобуси і гуманітарну допомогу від польських міст.

Львівський автопарк поповнився 26-ма одиницями рухомого складу:

  • 2 автобуси Сканія від Яворно,
  • 5 автобусів Соляріс від Кракова,
  • 13 автобусів з Катовіце, Сосновєц, Тихув і Свєркланєц,
  • 2 автобуси з міста Гданськ,
  • 2 автобуси з міста Гдиня,
  • 1 автобус з міста Плок,
  • 1 автобус з міста Бялосток.

фото: Роман Балук

 

«Це великі низькопідлогові автобуси 2009-2010 років випуску. Усі автобуси приїхали з гуманітарною допомогою від цих міст. Зараз наші фахівці оглядають технічний стан автобусів і будемо визначати, куди задіяти. Однозначно, що ці автобуси будуть курсувати як на маршрутах по місту, так і для перевезення вимушено переміщених осіб до кордону з Польщею», – розповів Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

 

Як повідомив Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР, з часу війни в Україні та з огляду на велику кількість вимушено переміщених українців, які почали приїздити до Львова, велика кількість автобусів, які курсували на маршрутах у Львові, були зняті з рейсів і задіяні для потреб ЗСУ, а також для перевезені переселенців до кордону з Польщею. Автобуси працюють вдень і вночі. Проїзд для переселенців безкоштовний.

 

«У перші дні війни на маршрутах міста курсувало 167 одиниць транспорту, з яких 118 АТП-1. З 1 березня щоденно кількість транспорту на маршрутах зростала. Зараз на маршрутах курсує 289 одиниць.

Так, із першого дня воєнного вторгнення Росії частина автобусів кожного підприємства-перевізника була вилучена для потреб ЗСУ. Зокрема щоденно задіювалось близько 30 автобусів від АТП-1. А з часу прибуття до Львова великої кількості внутрішньо переміщених осіб до Львова АТП-1 задіює автобуси для перевезення наших громадян до кордону з Польщею. Для цих потреб на початку виділялося близько 50 автобусів, зараз задіюється 20-30 автобусів.

За цей час виконано 1373 рейси і перевезено приблизно 110 тис. осіб», – повідомив Орест Олеськів.