Залізниці Китаю (CR) повідомили про успішні випробування нових компонентів у рамках проекту розробки надшвидкісного поїзда CR450.

 

Випробування проводилися першою в країні трансморської високошвидкісної лінії Фучжоу — Сяминь — Чжанчжоу. Максимальну швидкість 453 км/год зафіксували на мосту через затоку Мейчжоу, коли два потяги рухалися один на одного. При цьому відносна швидкість становила 891 км/год.

 

 

Нині найшвидші китайські потяги звертаються зі швидкістю до 350 км/год на кількох ВШМ, зокрема Пекін — Шанхай, Пекін — Тяньцзінь, Пекін — Чжанцзякоу та Ченду — Чунцін.

 

Найближчим часом у країні планується будівництво кількох нових ВШМ, розрахованих на рух поїздів із вищою швидкістю.

 

Розробка поїздів нового покоління CR450 передбачена у 14-му п’ятирічному плані розвитку КНР (2021 – 2025 рр.).

 

Під час випробувальних пробігів було виконано 57 досліджень під час руху з різною швидкістю на мостах, у тунелях та на ділянках у кривих. Вони підтвердили ефективність нових підсистем з погляду підвищення безпеки, енергоефективності, покращення вібраційних характеристик, показників прискорення та гальмування.

 

У програмі випробувань брали участь фахівці різних структур, у тому числі Академії залізничних наук Китаю (CARS), корпорації CRRC та трьох національних університетів.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на The Nation

Позначки: ,