За два роки перші електробуси замінять рухомий склад із дизельними двигунами на столичних маршрутах громадського транспорту

У КМДА повідомили, що вже за два роки перші електробуси з’являться на маршрутах громадського транспорту. Планується, що цей сучасний транспорт замінить рухомий склад із дизельними двигунами на двох автобусних маршрутах: № 55 «Дарницька площа – станція метро «Палац спорту» та № 62 «Ботанічний сад – Контрактова площа». Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Найближчим часом буде зроблено важливий крок у реалізації Києвом проєкту цільових екологічних (зелених) інвестицій і оголошена міжнародна процедура закупівлі перших електробусів для КП «Київпастранс». Очікується, що залежно від перебігу відкритих торгів, місто придбає 17-20 електробусів та необхідні для їх роботи зарядні станції. Це будуть сучасні машини, які відповідатимуть усім вимогам інклюзивності», – зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Протягом останніх двох років у Києві проводили тест-драйв двох електробусів.

«Важливо, що закупівля електроавтобусів здійснюватиметься в рамках Кіотського протоколу, тобто це безповоротна допомога», – наголосив заступник голови КМДА.

Поступова заміна автобусів із дизельними двигунами на сучасні екологічні електробуси сприятиме покращенню екологічної ситуації в місті, зазначають у КМДА. Очікується, що обсяги скорочення викидів парникових газів становитимуть 537 тонн СО2 на рік.

За останні роки місто закупило 513 одиниць нового рухомого складу. Минулого року Київ придбав 200 автобусів, 23 тролейбуси та 3 трамваї. Головний критерій при закупівлі – «ціна – якість – комфорт».

Позначки: ,