Київ цього тижня отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту “Міський громадський транспорт України”, що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

Київ цього тижня отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту “Міський громадський транспорт України”, що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Про це повідомляють в КМДА.

«Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів», – розповів Микола Поворозник.

Він додав, що 95% деталей– українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. Трамвай сертифікований за міжнародними стандартами ISO.

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці.

У пресслужбі уточнили, що до кінця 2023 року столиця отримає 20 трамвайних вагонів, виготовлених ТОВ “Татра-Юг”.

«Проєкт «Міський громадський транспорт України» підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах. Нові трамваї не лише підвищать комфорт пересування жителів та гостей столиці, але й прискорять перехід до більш енергоефективного та екологічного транспорту», – резюмували в КМДА.

ТОВ “Татра-Юг” – вітчизняний виробник з 95% локалізацією виробництва в межах України. Головний офіс компанії знаходиться в Одесі, виробничі потужності – в Дніпрі на базі ДП “ВО ПМЗ ім. Макарова” (“Південмаш”).

Позначки: , , , , ,