Транспортна компанія Острава (Dopravní podnik Ostrava, DPO) відправила сім автобусів Solaris Urbino до українського міста Конотоп.

 

 «Це старі дизельні автобуси в хорошому стані, які ми вже не плануємо експлуатувати. Тому запропонували передати їх туди, де вони зараз потрібні і де можуть суттєво допомогти. Ми перебуваємо на звя`зку з керівництвом міста Конотоп і представниками місцевої транспортної компанії. Також ведемо переговори про передачу трамваїв, які ми будемо поступово виводити з нашого автопарку», – повідомив голова ради директорів і генеральний директор DPO Даніель Моріс.

Як зазначив мер Конотопа Артем Семеніхін, автобуси вирішать гостру проблему громадського транспорту в місті.

 

«У нас є один міський автобус і дев’ять трамваїв, але в найближчі кілька тижнів ми не зможемо користуватися трамваями через постійні відключення електроенергії, викликані обстрілами критичної інфраструктури в країні. Автобуси нас просто врятують»

 

 

Завдяки співпраці волонтерів з різних організацій по всьому регіону автобуси не виїжджають порожніми – вони везуть медикаменти, продукти харчування, спальні мішки, засоби гігієни та генератори.

 

 

Про це пише CityTrans з посиланням на Zdopravy.

Позначки: , , , ,