22 січня зі станції Бидгощ – Головна (Польща) вирушив перший поїзд Pesa Bydgoszcz 847-001, зроблений на базі нової платформи Regio160. Він прибув до Чехії на випробувальний полігон у Велімі, де  має пройти низку випробувань для отримання схвалення.

«Електропоїзд 001 пройде випробування в Чехії, у тому числі коефіцієнт безпеки проти сходу з рейок, гальмівна система чи тягові характеристики. Його перевірять на відповідність вимогам ТСІ, а також на пристосованість для людей з обмеженими можливостями, спосіб і обсяг інформації, що відображається, і шум, що видається. Останнім етапом випробувань буде контрольована експлуатація, тобто рух із пасажирами на лініях, керованих CD», – повідомив Марек Скшипковскі, директор відділу затвердження та функціональної безпеки PESA Bydgoszcz.

Другий поїзд Pesa Bydgoszcz 847-002 вирушив до Австрії. Він знаходиться у Дослідницькому центрі RTA у Відні, де пройде випробування у кліматичній камері.

 

 

На даний момент поїзд готується до випробувань, встановлюються датчики та вимірювальне обладнання. Випробування у сертифікованій кліматичній камері розпочнуться у лютому. Їх призначення – перевірка роботи систем кондиціювання та ОВК за умов експлуатації, тобто. при температурі від -25 o C до +40 o С, при відповідній вологості та сніговому покриві.

Додатково: у 2022 році Чеські залізниці підписали рамковий контракт на постачання до 160 дизель-поїздів. На даний момент законтрактовано виробництво 76 поїздів на суму понад 1 млрд. злотих. Для Pesa, окрім того, що це великий контракт, це ще й перше замовлення на поїзди з нової платформи Regio160, на якій буде засновано виробництво нових тягових агрегатів. Саме на цій платформі доставлятимуться поїзди для Łódzka Kolej Aglomeracyjna.

 

 

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на NaKolei.pl 

Позначки: , ,