Петиція набрала необхідну кількість голосів за тиждень.

Сьогодні Постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами підтримала петицію про скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог та передала її на розгляд меру Києва.

 

Про це повідомив на своїй сторінці співзасновник громадської ініціативи «Пасажири Києва» Олександр Гречко.

 

Нагадаємо, 23 серпня цього року громадські активісти заснували ініціативу «Пасажири Києва» для просування якісних змін у транспортній системі Києва. Ініціатива покликана консолідувати зусилля фахівців-транспортників, активістів та пасажирів з метою покращення громадського транспорту міста.

 

Організатори мають на меті ініціювати системні зміни без яких неможливе якісне функціонування системи громадського транспорту. Зокрема, йдеться про перехід на оплату за транспортну роботу, організацію і контроль за виділеними смугами для громадського транспорту, зміну тарифної моделі, залучення коштів міжнародних фінансових організацій, реорганізацію маршрутів тощо.

 

Першою своєю ціллю «Пасажири Києва» назвали скасування рішення Ради оборони Києва щодо зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог.

 

Також суттєвою проблемою в організації називають надмірно великі інтервали руху (понад 20 хвилин) на магістральних маршрутах, що вже приводить до перевантаженості транспорту у пікові години. При цьому відсутня динаміка на збільшення випуску напередодні першого вересня.

 

Співзасновниками громадської ініціативи «Пасажири Києва» є активіст Олександр Гречко, транспортний аналітик Олександр Рак, фахівець з транспортного планування та громадського транспорту Антон Гаген, урбаніст та учасник ГО «Урбан крю» Вадим Денисенко, урбаніст та учасник ГО «Урбанрада Києва» Віталій Селик, інженер та фахівець з проектування трамвайних і тролейбусних ліній В’ячеслав Скриль, автор влогу «Залізні магістралі» Олег Васильєв, активіст Сергій Пасюта, автор влогу «ЗупиниЛося» Костянтин Андріюк, журналіст та громадський активіст Олександр Рудоманов, інженер-конструктор та автор влогу Makahon Дмитро Макагон, засновник аналітичного центру Cedos Іван Вербицький.

 

Джерело: Хмарочос