250 млн. грн. із резервного фонду держбюджету будуть направлені на фінансування реконструкції інфраструктурних об’єктів. Відповідні зміни передбачено опублікованою на сайті уряду постановою №917 від 2 серпня.

Кабінет міністрів перерозподілив кошти резервного фонду держбюджету, перенаправивши, зокрема, 115 мільйонів гривень Міністерству фінансів для Державної митної служби на завершення реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” та “Дяківці – Раковець” на кордоні Чернівецької області з Румунією.

 

Крім цього, 100 мільйонів гривень направлено на будівництво, реконструкцію та облаштування міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ягодин” на кордоні з Польщею.

 

Ще 35 мільйонів гривень уряд вирішив виділити Міністерству інфраструктури для Державного агентства інфраструктурних проектів на реставрацію з пристосуванням мосту імені Патона через Дніпро у Києві та підходів до нього.

 

Фінансування на всі проекти буде надано за рахунок скорочення вдвічі – до 250 млн гривень – витрат на закупівлю ліків, вакцин, медвиробів і медобладнання для Міністерства охорони здоров’я.

 

Нагадаємо, що міст імена Патона було введено в експлуатацію у 1953 році. КМДА планує реставрувати міст і збільшити його пропускну спроможність. Це дозволить його розширити, створити належні умови руху автомобільного транспорту та пішоходів. Здійснити реставрацію мають до 31 грудня 2025 року. Замовником робіт визначено комунальну корпорацію «Київавтодор».