Київрада підтримала проєкт рішення про безбар’єрність пішохідних переходів. Проєкт передбачає дублювання підземних і надземних переходів наземними, та збільшення їхньої кількості.

Проєкт рішення декларує пріоритетність наземних пішохідних переходів для забезпечення безбар’єрності. Відстань між ними не має перевищувати 500 метрів. Документ зобов’язує дублювати підземні та надземні переходи на магістралях і через лінії швидкісного трамвая наземними переходами.

 

У час повномасштабної війни питання створення безбар’єрного середовища в Києві стає ще актуальнішим, бо чимало людей отримують травми та інвалідність внаслідок бойових дій і обстрілів.

 

Тепер Департамент транспортної інфраструктури разом з киянами має розробити перелік місць, де потрібно дублювання, і внести зміни у відповідні розпорядження КМДА. Фінансування наземних переходів і облаштування світлофорів мають закласти у бюджет 2023 року.

 

Авторка проєкту – депутатка Ксенія Семенова, у розробці рішення брали участь організація «Про мобільність», транспортні експерти Дмитро Беспалов та Олександр Рак.

 

Джерело: Хмарочос