КАМАЗ через санкції Євросоюзу зіткнувся з дефіцитом імпортних агрегатів та вузлів, тому найближчими місяцями зосередиться на виробництві вантажівок із класичною кабіною K3 70-х років і агрегатами виробництва РФ.

В даний час КамАЗ паралельно випускає три лінійки машин – K3 (власна кабіна зразка 1976 року), K4 (ліцензійна кабіна Mercedes-Benz Axor 2001-го) та K5 (ліцензійна кабіна Mercedes-Benz Actros/Arocs 2012-го). У березні з продовженням випуску двох останніх виникли складнощі, оскільки в них є велика частка європейських компонентів.

Викликаний санкціями дефіцит компонентів не дозволить КАМАЗу випускати автомобілі та шасі з двигунами Cummins (США), коробками передач ZF (Німеччина) та паливною апаратурою Bosch (Німеччина).

Припинено роботу розташованих у Набережних Челнах спільних підприємств «Cummins-Кама» та «ЦФ Кама», які займаються випуском моторів Cummins та коробок передач ZF відповідно. Більш того, виробництво свого нового двигуна КАМАЗ Р6 (рядна «шістка», екоклас «Євро-5»), розробленого разом з німецько-швейцарською Liebherr, також зараз на паузі.