Кабінет Міністрів України збільшив суму на відновлення та будівництво дорожньої інфраструктури України у 13 разів, до 6,370 млрд грн.

Відповідне розпорядження №545-р від 28 червня 2022 року оприлюднено на його КМУ.

 

Цим документом Кабмін вніс зміну до розпорядження №292-р від 12 квітня 2022 року, яким раніше виділив Державному агентству автомобільних доріг України (“Укравтодор”) з цією метою 490 млн грн.

 

Згідно з документом, кошти будуть направлені на виконання робіт (включаючи оплату утримання служби замовника та розробку проектної документації) з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання: доріг загального користування держзначення; доріг та вулиць місцевого значення, комунальної власності; інфраструктури населених пунктів; під’їзних доріг до певних військових адміністрацій об’єктів.

 

Крім того, кошти підуть на влаштування інженерних споруд для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань; переміщення майнових активів, трудових ресурсів та оптимізацію інфраструктури з урахуванням потреб національної безпеки та оборони, а також налагодження сталого функціонування на нових місцях тимчасового розміщення; розробку та впровадження заходів щодо влаштування тимчасових споруд для забезпечення транспортного та пішохідного сполучення.

 

Виділені кошти також будуть спрямовані на підтримку діяльності держпідприємств та організацій, що належать до сфери управління “Укравтодору”, у тому числі на субсидії та поточні трансферти щодо оплати праці з нарахуваннями, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

 

                                            Джерело: Інтерфакс-Україна