Уряд перерозподілив субвенцію регіонам у розмірі 753 млн грн на придбання шкільних автобусів.

«Через повномасштабне російське вторгнення багато закладів освіти були зруйновані, а автобуси знищені або передані на потреби військових. Щоби забезпечити підвезення дітей до шкіл, ми також розширили перелік закладів освіти, для яких можливо закуповувати автобуси», – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, це дасть можливість надати рівний доступ до якісної освіти дітям, які перебувають далеко від шкіл на деокупованих територіях або мають особливі освітні потреби.

 

«До повномасштабного військового вторгнення рф на територію України шкільний автопарк налічував 7027 автобусів. Проте приблизно 500 одиниць внаслідок обстрілів були знищені або пошкоджені російським агресором, понад 1,6 тис. шкільних автобусів передані для евакуації мирних жителів із зон активних бойових дій», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, мінімальна потреба в автобусах на сьогоднішній день становить 3 тис. 133 одиниці.

 

Повідомляється, що до розширеного переліку закладів загальної середньої освіти, для яких можна закупити шкільні автобуси за рахунок залишків коштів освітньої субвенції, віднесено наступні:

  • ЗЗСО, де навчаються понад 100 учнів, а шкільні автобуси яких було знищено внаслідок збройної агресії рф або передані на державні потреби;
  • ЗЗСО, що мають учнів, які потребують підвезення, оскільки школи, в яких вони навчалися раніше, зруйновані або пошкоджені.