Уже до кінця місяця Херсон отримає 32 автобуси від Мадриду. Це гуманітарна допомога в рамках Механізму Цивільного Захисту Європейського Союзу.

 

Автобуси використовувалися на маршрутах громадського транспорту іспанської столиці.

 

Після технічного огляду та стабілізації безпекової ситуації вони стануть на маршрути.

 

 

 

«До України вже прибули 25 автобусів і вони стали на баланс міста. Ще 7 автобусів від Іспанії Україна очікує найближчими днями. Російські окупанти, тікаючи з міста, фактично повністю розграбували комунальне майно.

 

Міністерство відновлення працює над забезпеченням базових умов для мешканців звільнених міст і здійснює координацію між місцевою владою та міжнародними партнерами .

 

Стабільне транспортне сполучення та мобільність населення – серед наших пріоритетів. Дякую партнерам за підтримку українського народу», – наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

Довідково. За інформацією Херсонської міської військової адміністрації, російськими окупантами було викрадено 37 одиниць комунального транспорту, ще 21 пошкоджено під час обстрілів.

 

Механізм Цивільного Захисту Європейського Союзу – система солідарності, яка скеровує екстрену допомогу країнам, що опинилися в кризовій ситуації. Україна стала державою-учасницею Механізму Цивільного Захисту ЄС 20 квітня 2023 року.

 

Доставку автобусів до України забезпечило Державне агентство стратегічних резервів Республіки Польщі Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych (RARS).

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

 

Позначки: , , ,