Кошти на підтримку ліквідності отримають КП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор»

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит €25 млн Львову для адаптації до нових викликів, пов’язаних з припливом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) через розв’язану Росією війну в Україні. США нададуть кредитну підтримку, яка покриє половину ризику за цим кредитом. Про це пише CityTrans з посиланням на інформацію фінансової установи.

У повідомленні зазначається, що кредит ЄБРР забезпечить підтримку ліквідності міста та основних комунальних підприємств, у тому числі транспортного підприємства «Львівелектротранс», підприємства з будівництва та обслуговування доріг і управління дорожнім рухом «Львівавтодор», підприємства водопостачання і водовідведення «Львівводоканал», підприємства теплопостачання «Львівтеплоенерго» та підприємства з управління відходами «Зелене місто». Ці кошти допоможуть компенсувати тимчасову втрату доходів і додаткові витрати, пов’язані з війною, що дозволить зазначеним підприємствам продовжувати надання важливих для міста послуг.

Минулого року ЄБРР вже інвестував в Україну рекордні майже €1,5 млрд. До кінця 2023 року ЄБРР обіцяє інвестувати €3 млрд. Першочерговим пріоритетом для ЄБРР є підтримка реального сектору економіки – енергетичної та продовольчої безпеки, торгівлі, життєво важливої інфраструктури та приватного сектору.

Львів є давнім клієнтом ЄБРР. Новий кредит, що розрахований на чотири з половиною роки та складається з зарезервованого траншу €15 млн і незарезервованого траншу €10 млн, є вже другим кредитом ЄБРР для екстреної підтримки ліквідності міста після кредиту, наданого Львову у 2021 р. під час пандемії Covid-19. У лютому 2019 р. Львів приєднався до флагманської програми ЄБРР для сталого розвитку міст «Зелені міста».

Позначки: , , , ,