Наразі передано сім одиниць будівельної техніки. Екскаватори використовуватимуться для облаштування першого в Україні майданчика для управління відходами руйнування, що утворилися внаслідок бойових дій в Ірпені.

 

 

В заході взяли участь Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, Надзвичайний і Повноважний Посол в Україні Кунінорі Мацуда, представники Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), керівник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко та представники міської влади Ірпеня.

 

 

«Ми вдячні Уряду Японії та представникам Японського агентства міжнародного співробітництва за постійну співпрацю і підтримку України. Лише з початку цього року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення понад 600 мільйонів доларів. Це дозволяє нам оперативно реалізовувати першочергові проєкти з відновлення інфраструктури.

 

Сьогодні Уряд України та JICA тісно співпрацюють з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування та комунальними підприємствами низки міст, які найбільше постраждали від російської агресії. Ми ж зі свого боку координуємо та забезпечуємо максимальну прозорість та підзвітність задля успішної реалізації домовленостей.

 

За оцінками експертів російські окупанти торік зруйнували майже половину будівель Ірпеня. Наше завдання — сприяння швидкому відновленню міста та повернення українців для своїх домівок», — сказав Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Проєкт екстреного відновлення та реконструкції та Програма з екстреного відновлення передбачає облаштування в Україні майданчика для управління відходами руйнування.

 

Наразі в Ірпені вже визначено земельну ділянку та організовано першу поставку необхідної техніки. Загалом у рамках Програми планується виділення 39 одиниць техніки для здійснення обробки будівельних відходів.

 

Домовленості також передбачають закупівлю обладнання та послуг для потреб гуманітарного розмінування, транспортного сектору, енергетики, управління відходами руйнувань, водопостачання та водовідведення, сфери охорони здоров’я, освіти та сільського господарства.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

 

Позначки: , , ,