Російські окупанти обстрілами зруйнували аеропорт Миколаєва, який був відкритий не так давно після проведеної реконструкції.

 

Фото instagram.com/johnniezigger

 

З початку війни щонайменше десять разів російські війська за допомогою реактивних систем залпового вогню обстрілювали Миколаївський міжнародний аеропорт.

 

Фото instagram.com/johnniezigger

 

28 березня ракети майже повністю знищили летовище. Відразу не зрозуміло, чим окупанти стріляли по даному об’єкту.

 

«Бомбили чимось досить серйозним, розліт елементів фасаду становить багато десятків метрів”, – говорить прес-офіцер Миколаївської ОДА Дмитро Плетенчук.

 

Обстріли аеропорту почалися в перший день війни, після ворог спробував захопити його, щоб відсаджувати десант, проте зазнав невдачі. У підсумку росіяни просто вирішили його зруйнувати.

 

«Спільно з теробороною, спецзагоном “КОРД” і патрульною поліцією, ми відбили аеропорт. Після чого, коли військові РФ зрозуміли, що не зможуть його захопити, прийняли рішення про знищення. Ми цю інформацію розуміли й тому заздалегідь передбачили такі заходи, що там не перебував особовий склад, але ми його контролювали», – розповів начальник управління патрульної поліції у Миколаївській області Віталій Даніла.

 

Аеропорт має непросту історію: з 80-х років він не працював, а перший рейс після відновлення польотів був відправлений в листопаді 2018 року.

 

Фото instagram.com/johnniezigger