Україна отримала від концерна General Motors 50 нових позашляховиків Chevrolet Tahoe 2022 та гуманітарну допомогу, повідомляє видання Detroit Free Press.

Приблизно місяць тому український уряд звернувся до керівництва General Motors із проханням надати автомобілі для евакуації людей із зони бойових дій та перевезення гуманітарних вантажів.

 

Концерн вирішив виділити для цієї мети 50 позашляховиків Chevrolet Tahoe, що якнайкраще підходять для суворих умов експлуатації. Автомобілі прибули зі США до польського Жешува, а звідти їх перевезли в Україну та передали Міністерству інфраструктури.

 

«Автомобілі використовуватимуть для перевезення гуманітарної допомоги в регіоні. Рішення пожертвувати їх було ухвалено на запит посольства України у Вашингтоні», — повідомив прессекретар General Motors Джордж Свігос.

Крім автомобілів GM вирішив виділити 250 тисяч доларів фінансової допомоги. Ще 50 тисяч зібрали співробітники компанії. Кошти підуть на гуманітарні програми.

 

Раніше цього тижня GM заявив, що «через кризу в Україні та пов’язані з цим санкції США та міжнародних партнерів» закриває свій комерційний офіс у росії та звільняє більшість із 66 співробітників, які там працювали. Отже, General Motors більше не має ані заводів, ані офісів у росії.