Незабаром до гуманітарного хабу в Сучаві вирушить колона пожежно-рятувальних машин та медичних реанімаційних автомобілів, які Україні передасть Франція

Судно “Aknoul”, завантажене гуманітарною допомогою Франції для України прибуло до порту Констанца. Про це пише CityTrans з посиланням на іформацію NewPort.

На борту судна пожежно-рятувальні машини, автомобілі екстреної та реанімаційної медицини, медичний автомобіль з радіологічним обладнанням, що дозволяє проводити обстеження в польових умовах, а також корабель доставив рятувальні та захисні засоби,  аварійно-ремонтне обладнання, продукти харчування. Для тимчасової заміни мостових переходів передані понтонні мости  довжиною понад 200 метрів. Всього понад 1 тис. тонн гуманітарної допомоги Франція направила для України.

Гуманітарна операція називається “Bateau pour L’Ukraine” і її координує Центр кризових ситуацій та підтримки Міністерства  закордонних справ Франції.

“Судно для України сьогодні вранці прибуло до порту Констанца в Румунії з 1000 тонн гуманітарної допомоги для населення України. Наступний крок: Європейський гуманітарний хаб у Сучаві для передачі українській владі”, – йдеться у повідомленні Міністерства  закордонних справ Франції.

До гуманітарного хабу в Сучаві (Закарпатська обл.) пожежно-рятувальні машини будуть доставлені під французьким конвоєм цивільної безпеки в супроводі загону з 34 пожежників з військових частин цивільної безпеки і моряків-пожежників з марсельського спеціалізованого батальйону.

Офіційна передача вантажу запланована на 9 жовтня. Із Сучави гуманітарні грузи будуть направлені до Харківської, Чернігівської, Запорізької та Одеської областей.

 

Позначки: ,