Автобуси з гуманітарною допомогою вже вирушили на Київщину.

Міністерство закордонних справ Естонії спільно з Департаментом транспорту та Міністерством економіки та комунікацій подарували Україні автобуси Iveco Irisbus Crossway.

 

“Сьогодні в Бучу було направлено 5️ автобусів. Всього ми плануємо відправити в Україну більше 30 автобусів”, – йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Естонії.

Це постачання здійснюється у відповідь на запит української влади про допомогу муніципальному транспорту українських міст, які втратили транспорт через війну.

 

Наголошується, що йдеться про випущені десять років тому автобуси, які за участю приватного сектору було відремонтовано і тепер вони готові обслуговувати жителів України.

 

       Фото: Estonian Ministry of Foreign Affairs

 

Також Бучанській громаді були передані три міські автобуси у подарунок від муніципалітету Дрездена.

 

Як зазначається на сторінці дрезденської компанії Gigahertz Ventures GmbH, на засіданні міської ради німецького Дрездена було прийнято одностайне рішення передати місту Буча пасажирські міські автобуси.  Додатково депутати вирішили наповнити ці автобуси необхідною гуманітарною допомогою.

 

Автобуси були технічно підготовлені для далекої подорожі та вже прямують на Київщину.

 

Нагадаємо, дрезденська компанія Gigahertz Ventures GmbH була однією з організацій, яка допомогла Україні автобусами для евакуації в рамках проекту “Автобуси, повні надії” ще на початку березня.