1 квітня до Вінниці прибув перший трамвай моделі «Tram 2000», які експлуатувалися в місті Цюріх. Трамвай знаходиться в повністю робочому стані, був додатково очищений від накопичених забруднювачів та буде повністю працездатним ще 10-15 років.

 

Загалом цього року Вінниця зможе отримати 16 трамваїв, як передбачають домовленості зі швейцарськими партнерами. Адже транспорт знімають з маршрутів Цюриха поступово.

 

«Для пасажирів ця модель цюрихських трамваїв більш комфортна, порівняно із вже звичними для вінничан «Mirage» та «Karpfen». У салоні м’які сидіння та хороша система вентиляції. З технічного боку – вони ще й ощадніші у споживанні електрики та мають сучаснішу систему керування»,-  зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов

 

Трамваї планують запустити на лінію влітку – після випробувань та необхідної сертифікації згідно з законодавством.

 

«Швейцарія підтримує розвиток Вінниці з 2006 року – це не просто наші стратегічні партнери, а друзі. Без цюрихських трамваїв вже важко уявити наше місто. Головне, що людям вони подобаються. А ми і далі будемо продовжувати курс на оновлення муніципального транспорту, який має бути зручним, інклюзивним та екологічним», – наголосив Сергій Моргунов.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на повідомлення  міського голови Вінниці Сергія Моргунова на своїй сторінці у Facebook.

 

Позначки: , ,