Перший із 27 трамваїв Stadler Tramlink, замовлених бернським оператором Bernmobil, був доставлений для тестування 1 лютого. Введення в експлуатацію заплановано на кінець літа.

 

Рамковий контракт, підписаний між двома сторонами у вересні 2019 року, передбачає поставку до 50 трамваїв із твердим замовленням на суму 125 мільйонів швейцарських франків для перших 27, які мають бути поставлені до середини 2025 року разом із запасними частинами.

 

Замовлення включає 20 двонаправлених транспортних засобів з 52 місцями для сидіння та шістьма дверима з кожного боку та сім однонаправлених трамваїв з 68 місцями та сімома дверима з кожного боку.

 

 

100% низькопідлогові трамваї матимуть довжину 42,5 м з дерев’яними сидіннями, висувними сходинками для легкої посадки та системою запобігання зіткненням для допомоги водієві.

 

 

Трамваї замінять 12 вагонів Vevey і дев’ять вагонів RBS, термін служби яких наближається до кінця, а також розширять парк, щоб підтримати збільшення кількості послуг на маршруті 9 і розширення від Wabern до розв’язки S-Bahn на Kleinwabern.

 

Про це пише CityTrans з посиланням на Railway Gazette

 

Позначки: , , , ,