Керівник департаменту мобільності Львівської міської ради Олег Забарило, презентував план розвитку електромобільності міста до 2035 року. Згідно з планом розвитку всі дизельні автобуси потрібно буде замінити на альтернативний транспорт, зокрема електроавтобуси.

 

«Весь рухомий склад міських автобусів має бути без двигуна внутрішнього згорання. Це мають бути екологічні сучасні електробуси. У нас є ряд проектів, в рамках яких ми плануємо придбання електробусів», – зазначив керівник департаменту мобільності.

За словами Олега Забарила, план Львова якісно синхронізується із ухваленим у лютому місяці 2023 року законопроєктом №8172, який забороняє використання автобусів з дизельними та бензиновими двигунами внутрішнього згоряння на маршрутах громадського транспорту з 2036 року.

 

Після 1 січня 2028 року містам не можна закуповувати більш як 50% дизельних автобусів. Натомість, потрібно буде закуповувати електробуси чи автобуси на газу або водні.

 

Від 2030 року міста взагалі не зможуть купувати дизельний транспорт.

 

Із 1 січня 2036 року в українських містах обласного та районного значення допускатимуть до маршрутів лише електробуси, автобуси з ГБО та водневими паливними елементами.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на ЦТС

 

Позначки: , , ,