Стартувало влаштування опор тимчасового мосту через гірську річку Прут у селі Глиниця. На стратегічній дорозі до Румунії Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени, яка є під’їздом до пункту пропуску «Вадул-Сірет», зводиться 120-метровий металевий міст.

 

 

Паралельно влаштовуються опори переправи і насип підходу до споруди на березі річки Прут зі сторони села Дубівці. Після завершення цього етапу – насуватимуть на опори сам міст.

 

 

 

 

Металева переправа типу acrow/bailey збирається як конструктор, без використання спеціальної мостової техніки. Її Агентству відновлення передали норвезькі партнери. Суттєва перевага такого типу тимчасового мосту – здатність витримати вантажний транспорт.

 

Усього Агентство відновлення отримало від Норвегії 10 тимчасових мостів acrow/bailey.

 

Мости розподілено на ділянки державних доріг, де терміново потрібно поліпшити проїзд.

 

Тимчасовий міст у Глиниці комплексно вирішує дві логістичні проблеми Буковини:

  • відновлює проїзд до пункту пропуску на україно-румунському кордоні «Порубне-Сірет» короткою дорогою Т-26-07.
  • з’єднує населені пункти Глиниця та Дубівці. Сьогодні найкоротший об’їзний шлях до Глиниці через особливості ландшафту становить кілька десятків кілометрів.

Розвиток прикордонних маршрутів та модернізація пунктів пропуску на державному кордоні є пріоритетом Агентства відновлення під час війни.

 

Від якісного автомобільного сполучення з європейськими державами залежить товарообіг, а відповідно стабільність української економіки.

 

Як і вся транспортна інфраструктура, дороги вже другий рік відіграють велику роль в обороноздатності країни.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури  України

 

Позначки: , , ,