Приватний сектор — один з ключових партнерів держави у післявоєнному відновленні України.

Без підтримки бізнесу та залучення інвестицій реалізувати швидко й ефективно проєкти відбудови неможливо.

 

Щоб консолідувати зусилля усіх сторін, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення) і Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

 

 

В межах Меморандуму сторони домовились про співпрацю в реалізації державної політики у сфері впровадження проєктів/заходів для відновлення і відбудови інфраструктури України.

 

Рада сприятиме поліпшенню умов залучення бізнесу у втілення проєктів відновлення та працюватиме медіатором у стосунках бізнесу з державою.

 

«В основу залучення бізнесу до реалізації проєктів відбудови Агентство закладає рівні умови доступу, прозорі стандарти та процедури. Ми прагнемо вибудувати конструктивну співпрацю з приватним сектором, яка ґрунтуватиметься на чесності, відкритості та довірі. Меморандум закріплює нашу співпрацю з цих питань», — зазначив Мустафа Найєм, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Агентство відновлення забезпечить відбір постачальників товарів, робіт та послуг для відновлення пошкодженої інфраструктури, дотримуючись принципів чесної конкуренції та зрозумілого розподілу ресурсів. Завдяки використанню тендерних політик та процедур, цей процес буде ефективним, професійним та швидким.

 

«Перед Україною вже відкриваються як великі можливості ґрунтовного відновлення, так і виклики належного управління відбудовою. Тому наша Рада бізнес-омбудсмена радо відгукнулася на пропозицію вже від самого початку підтримати новостворене Агентство запобіжниками проти зловживань, і порадами, як полегшити участь бізнесу в створенні нової, кращої країни», — Роман Ващук, бізнес-омбудсмен.

Про це інформує CityTrans з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

 

Позначки: , ,