Daimler Buses має намір запропонувати повністю електричні туристичні автобуси під брендами Mercedes-Benz і Setra. Щоб прискорити розробку, Daimler Buses оголошує, що об’єднався з дослідницькими інститутами та експертами з галузі, щоб сформувати проект Electrified Coach (ELCH). Проект фінансується Федеральним міністерством економіки та боротьби з кліматом Німеччини.
Метою проекту Electrified Coach є розробка модульної трансмісії та двох практичних демонстраційних автомобілів без шкідливих викидів у найближчі чотири роки. Потім вони будуть перевірені в реальних умовах експлуатації.
Flix виділяється серед партнерів проекту. Flixbus, до речі, вже оголосив про мету мати водневі міжміські автобуси в європейській мережі до 2024 року в результаті іншого німецького проекту.
ELCH — не єдина ініціатива, спрямована на розробку туристичних автобусів з нульовим рівнем викидів у Європі. Проект ЄС CoacHyfied був запущений у березні 2021 року. Його очолює постачальник послуг FEV Group і спрямований на виявлення існуючих проблем і розробку відповідних рішень шляхом розробки та експлуатації шести автобусів на паливних елементах у громадському та комерційному транспорті, як місцевому, так і міжміському. Серед партнерів Ballard Power Systems, ElringKlinger, Otokar, Engie, турецька дочірня компанія Ford Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.
Партнери застосовуватимуть комплексний підхід до проекту ELCH. Перш за все, модульна система приводу з огляду на споживання енергії, запас ходу, ходові характеристики та термін служби батареї буде розглянута на етапі концепції в пілотному проекті. Буде врахована синергія з компонентами підрозділу вантажівок Daimler Truck.
На другому етапі в результати будуть включені такі фактори, як загальні витрати, вплив на навколишнє середовище та можлива інтеграція в існуючі операційні концепції автобусних компаній. На основі оцінки концепції потім буде розроблено два прототипи трансмісії та інтегровано в демонстраційні автомобілі. Це дозволить проводити тестування в реальних умовах експлуатації.
Flix SE внесе в проект свою особливу компетенцію в плануванні та контролі найбільшої в світі мережі міжміських автобусів. Flix оцінить робочі характеристики запланованих рішень на ранній стадії. Це означає, що в середині проекту можна оцінити доцільність переходу на акумуляторні електричні автобуси. Flix також братиме участь у перевірці демонстраційних автомобілів у реальних умовах експлуатації. Компанія Flix визначила використання альтернативних приводів як важливу частину своєї стратегії подальшого скорочення CO2. Відповідно, компанія дуже зацікавлена в туристичних автобусах, які можна використовувати в дуже складних умовах експлуатації, типових для Flix.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на інформацію Sustainable Bus.

Позначки: ,