Компанія CAF збільшила обсяг постачання за двома контрактами на будівництво вагонів трамвая. Їхня загальна вартість зросла більш ніж на 75 млн євро.

У травні 2022 р. оператори міського транспорту Stadtwerke Bonn Verkehrs (SWBV) та Elektrische Bahnen der Stadt Bonn und des Rhein-Sieg-Kreises (SSB) підписали з компанією CAF угоду про постачання 22 вагонів трамвая з можливістю придбання надалі ще 10 од. Через 7 місяців ця опція була використана. Таким чином, загальна кількість вагонів, замовлених CAF для Бонна, досягла 32 од.

Нові вагони трамваю працюватимуть як на міській мережі Бонна, так і на лініях, які з’єднують Бонн та сусідній Кельн. Придбання додаткового рухомого складу дозволить покращити транспортне обслуговування в умовах очікуваного найближчими роками зростання пасажиропотоку.

Високопальні вагони з двома кабінами водія за конструкцією та розмірами подібні до експлуатованих трамваїв Stadtbahnwagen B, але відрізняються від них вищим рівнем комфорту та безпеки. Довжина кожного вагона 28м.

 

 

 

Отримання CAF нового замовлення свідчить про зміцнення позицій компанії в Німеччині, що підтверджується й іншими нещодавніми угодами, включаючи укладений у квітні та продовжений у червні 2022 р. контракт з транспортними адміністраціями VRR та асоціацією операторів NWL на постачання загалом 73 поїздів з живленням від акумуляторних батарей, замовлення на вагони трамвая для Ессена та Ганновера та продовження контракту на постачання вагонів трамвая для Фрайбурга.

Крім того, CAF поставить 20 п’ятисекційних вагонів трамвая оператору громадського транспорту Будапешта Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Перші вагони надійдуть у другій половині 2024 року.

У березні 2014 р. CAF уклала з BKK контракт, який передбачав постачання 37 трамваїв на основі конструктивної платформи Urbos з можливістю додаткових постачань у міру відкриття нових ділянок мережі.

Вагони розраховані на швидкість 50 км/год та вміщують 326 пасажирів. Низькопальна конструкція дозволяє полегшити доступ до вагона особам з обмеженою мобільністю, в інвалідних кріслах та з дитячими візками.

Будапешт був одним із перших міст світу, де з’явився трамвай. Нині тут діють близько 40 маршрутів, на деяких із них відзначено найбільший обсяг пасажирських перевезень у Європі. Крім того, в Будапешті експлуатується велика кількість тролейбусів Solaris будівлі CAF.

Про це повідомляє CityTrans.

Позначки: , , ,