Мерія Бухареста планує закупити 250 нових вагонів трамваю для столиці Румунії. Вони доповнять 100 трамваїв Imperio Metropolitan, замовлених місцевій компанії-виробнику Astra Vagoane Arad у 2021 р., з яких 40 одиниць вже отримані та експлуатуються оператором громадського транспорту Бухареста Sociedadea de Transport Bucuresti (STB).

 

Це повністю низькопідлогові вагони завдовжки 36 м із п’ятьма двостулковими дверима, кожен розрахований на перевезення 322 пасажирів, з яких 56 можуть їхати сидячи.

Трамваї відрізняються низьким рівнем шуму, обладнані системами відеоспостереження та підрахунку пасажирів, передбачений безкоштовний доступ до мережі Wi-Fi.

Контракт охоплював постачання запасних частин, витратних матеріалів, послуги з введення в експлуатацію, навчання співробітників та технічного обслуговування.

 

 

 

 

Орієнтовна вартість нового контракту складе 845,68 млн. леїв без урахування ПДВ (близько 180 млн. євро), фінансування надійде з фондів Євросоюзу та бюджету національного плану відновлення та стійкості.

Замовлення включатиме 100 од. довжиною 27 м (90 з однією кабіною управління та 10 – з двома), а також 100 одиниць довжиною 36 м та 50 од. довжиною 45 м (все з однією кабіною керування).

Вагони трамваю, оснащені системою кондиціювання повітря, відповідатимуть вимогам доступності пасажирів з обмеженою мобільністю.

 

Парк рухомого складу оператора STB складається з 521 вагона трамвая, включаючи службові та вантажні, з яких майже 70 % перевищили розрахунковий термін служби.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на RailwayPRO

 

Позначки: ,