У Франції мають намір запустити перевезення рейковим транспортним засобом Taxirail – за графіком та у режимі таксі, замовлення на яке можна буде оформити за допомогою смартфона.

Французький стартап Taxirail отримав перший контракт на організацію перевезень в регіоні Нормандія. В даний час готується техніко-економічне обгрунтування впровадження технології Taxirail на ділянці довжиною 19 км від станції Граваншон в Пор-Жером-сюр-Сен до станції Брют-Безвіль, розташованої на магістралі Гавр-Руан-Париж, повідомляє ЦТС.

Це сполучення буде обслуговувати п’ять містечок із загальним населенням понад 41 тисяч чоловік. Наразі одноколійною лінією, електрифікованою змінним струмом з напругою 25 кВ, проходить один вантажний поїзд на добу з Граваншона в порт Гавр.

Планується, що 2-3 безпілотних екіпажу будуть перевозити пасажирів на малодіяльних лініях. У непікові періоди екіпажі зможуть курсувати за запитом пасажирів з оформленням замовлення за допомогою смартфона.

Нагадаємо, що французький стартап минулого року завершив розробку Концепції легкого безпілотного рейкового транспортного засобу Taxirail, яке представляє собою вагон довжиною 6 метрів з 16 місцями для сидіння та загальною місткістю до 40 осіб при своїй масі менше 8 тонн.

Вагон розрахований на рух зі швидкістю 90-110 км/год із запасом автономного ходу до 600 км. Живлення тягових двигунів буде здійснюватися від акумуляторних батарей або гібридно, передбачено використання водневих паливних елементів і біопалива.

Позначки: ,