Через збройну агресію росії по всій країні знищено сотні мостів. На дорогах державного значення зруйновано 157 мостів.

 

Одразу після деокупації регіонів – перше, над чим працювало Агентство відновлення – налагоджувано проїзд через зруйновані мости. Загалом, з початку війни було зведено 85 тимчасових переправ, це допомогло швидко відновити сполучення до постраждалих сіл та міст. Проте не всі переправи здатні витримувати значні навантаження, і на критично важливих маршрутах Агентство взялося за відбудову мостів.

 

У кожному регіоні Агентство відновлення працює у тісній координації з військовими та ОВА щодо доцільності відбудови та з безпекових питань.

 

Впродовж 2022 року було відновлено 41 міст, 8 з них були зруйновані війною – решта аварійні мости, котрі розташовані та основних маршрутах та вкрай важливі для логістики в країні.

 

 

У 2023 році Агентство вже відбудувало та відкрито рух по 4 мостах у Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

 

Будівельні роботи ведуться на 25 об’єктах у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

 

Під час війни пріоритетними є ті маршрути, через які проходять основні обсяги товарів цивільного та військового призначення. Роботи по відбудові мостів не припиняється та планується найближчим часом розпочати роботи ще на низці важливих для країни об’єктів.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: , ,