Попередньо визначено 18 міст-учасників другої фази проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», який реалізує Мінінфраструктури спільно з ЄІБ та активною місцевою владою

Спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та активною місцевою владою Міністерство інфраструктури продовжує підготовку другої фази проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає оновлення парків громадського транспорту у ще 18 міст-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці, повідомили в МІУ.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що європейська сторона підтримала українську ініціативу продовжити цей важливий для міст проєкту:

«Вже попередньо визначено 18 міст, які братимуть участь у другій фазі проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та ЄІБ», – зазначив очільник Міністерства.

Цього разу проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів.

Фінансову угоду з ЄІБ щодо впровадження проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» на суму 200 млн євро планується підписати вже наприкінці цього року, у грудні.

Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад 400 млн євро. Цим коштом будуть придбані понад 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваїв та близько 10 трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів та інші роботи.

Довідково:

Європейський інвестиційний банк є партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту з 2007 року. Проєкт технічної допомоги “Міський громадський транспорт України”, фінансований ЄІБ, сприяє успішній реалізації Міністерством інфраструктури та містами-учасниками підпроєктів з оновлення міського громадського транспорту.

Проєкт також впливає на безпеку дорожнього руху в сільській місцевості, розвантажуючи транспортні шляхи та стимулюючи перехід з приватного на громадський транспорт. Крім цього, поступово наближає Україну до відповідних технічних нормативів, які відповідають чинним стандартам ЄС.

Позначки: , , , ,