У Харкові на маршрути вийшли нові автобуси турецького виробництва

Від сьогодні у Харкові курсують 13 нових автобусів Karsan, повідомив директор КП «Тролейбусне депо№2» Дмитро Липовий. Автобуси Karsan двох класів: великі Jest – 8-метрові, і менші Atak – 6-метрові будуть задіяні на трьох міських маршрутах: №17, №245 та №272. Великі експлуатуватимуться на лініях із значним пасажиропотоком і в години пік, малі – на менш завантажених маршрутах

«Маршрути тільки почали роботу, тому графіки руху ще коригуються, як і кількість рухомого складу. За необхідності будемо додавати. Я хочу, щоб усі розуміли: це маршрути, які приватні перевізники припинили обслуговувати, але в них є величезна затребуваність серед жителів міста. Тому міський транспорт відновлює перевезення на цих маршрутах. Тобто, ці маршрути стали муніципальними – інших перевізників там немає і не буде», – зазначив Дмитро Липовий.

До кінця року у Харкові з’явиться 150 нових турецьких автобусів з низькою підлогою, їхнью поставку здійснює український дистриб’ютор MDG. Ще 350 машин будуть зібрані у Харкові, про що є попередні домовленості з виробником – турецьким заводом Karsan.

Нагадаємо, під час Міжнародного форуму «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» підписано меморандум про наміри співробітництва між Харківською міською радою та турецькою компанією з виробництва автобусів Karsan.

Позначки: , ,