Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та корпорація The Conflict and Development Foundation (CDF) за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation розпочинають спільний проєкт «Модульний міст».

 

Проєкт допоможе налагодити логістику пріоритетними дорогами країни завдяки встановленню модульних конструкцій на місці зруйнованих внаслідок війни мостів. Зокрема, переправ у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.

 

Відповідний Меморандум сьогодні підписали Голова Агентства відновлення Mustafa Nayyem Найєм та Joseph King – Executive Director CDF.

 

Фундація профінансує постачання 9 модульних мостів. CDF придбає необхідне мостове обладнання у компанії Acrow Corporation, яка спеціалізується на виробництві модульних і тимчасових мостів для будівництва та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

 

«Цей проєкт — потужна підтримка невідкладного відновлення транспортної інфраструктури України американськими партнерами. Такі модульні конструкції надзвичайно варіативні, придатні для багаторазового використання та легко збираються. Наприклад, щоб змонтувати 1 переправу, достатньо команди з 5-10 осіб. Так само просто конструкцію можна демонтувати і перевлаштувати на іншій локації, коли Агентство отримає змогу повноцінно відбудувати об’єкт», — розповів Мустафа Найєм, Голова Агентства відновлення.

 

Модульними мостами зможе проїхати і легковий, і вантажний транспорт. На них виробник заздалегідь наніс шар асфальтобетонного покриття.

 

CDF також профінансує навчання українських фахівців особливостям монтажу мостів від компанії-виробника. Інструктори Acrow мають досвід роботи зі зведення мостів в Афганістані і знають про складні умови зведення мостів під час конфлікту.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: , ,